www.stubmuseum.dk

Voksne:  30,- kr.

Børn 6-15 år:  15,- kr.

Grupper: Entré efter aftale

Medlemmer har gratis entré.

Følg os på Facebook !
Klik her

www.stubmuseum.dk

Om os

Stubbekøbing Museum har til huse i en smuk, fredet bygning på byens hovedgade. Selve ejendommen blev opført i 1846 som købmandsgård og blev senere fredet i 1954. Bygningen blev gennemgribende restaureret i 2016/17.
   Museets øvrige mange udstillinger og samlinger viser livet, som det var engang i en lille købstad omkring 1900-tallet.

Museet er et lokalhistorisk museum, som har til formål at modtage, bevare og formidle vores lokalhistoriske kulturarv.

Museets historie:

Den daværende forening „Museets venner“ købte ejendommen i 1992, og museet blev hermed en selvejende institution.

Museet fik da overdraget en stor og alsidig samling vægte og mål, dateret fra 1588-1947, af den tidligere Stubbekøbing Kommune.

Denne samling var dermed starten til dannelse af museet, og udstilles nu i vore smukke, nyrestaurerede lokaler.

I 2011 var museet ved at lukke. Med en ny bestyrelse og opbakning af mange af byens borgere, som meldte sig ind i støtteforeningen lykkedes det at rette skuden op.

Men det helt afgørende for museets fremtid skete i 2015, hvor Mærsk fonden bevilligede 4 mill. kr. til restaurering af museums-bygningen. Dette arbejde blev udført i 2016 og 2017,

og museet står i dag som en smuk senklassisistisk købmands-gård, som alene for sine arkitektoniske værdier er værd at besøge

Indgang med
Info Caféen

Museet deler indgang med Stubbekøbings Info Café, hvor man kan købe en kop kaffe, en øl, et glas vin eller vand.
Når vejret er til det, kan det nydes i den hygge-lige gårdhave.
Info Caféen sælger entrébillet til museets udstillinger, og vejleder turister med brochurer, cykelkort etc.
- Og kan tilbyde fri Wifi.

Museet er en selvejende institution, som drives udelukkende af frivillige.

Museet modtager gerne gaver, men foretager en individuel vurdering af de enkelte genstande efter kriterierne i ICOM's regler (the international counsil of museums).

​Museumsgenstande:
Gaver, læs her