SEJLADS

KANO/KAJAK

SUP - STAND UP PADDLING

Beliggende direkte ud til Grønsund er Stubbekøbing et særdeles godt sted at dyrke sejlads og vandsport, hvilket mange benytter sig af i sommerhalvåret. Den hyggelige lystbådehavn emmer af liv i alle dagens lyse timer, og byen har da også både roklub og sejlklub.

Den velbesøgte lystbådehavn er kendt for sine gode faciliteter, og du finder både slæbested og kajakbro; ligesom der forefindes to maskinværksteder, hvis uheldet skulle være ude. Til de større sejlere er der mulighed for at ligge i erhvervshavnen.

På lystbådehavnen finder du også krabbebro, legeplads, shelters, udekøkken, grillplads og hyggelige bænke, hvor du kan slappe af og nyde den skønne udsigt. På erhvervshavnen ved IDAs færgeleje kan du komme til vejrs på Udsigtstrappen, og du kan nyde en is eller kolde drikkevarer på fiskebænkene.

Havnen er det naturlige samlingspunkt i byen, så mange arrangementer og sammenkomster finder sted her. Du kan i løbet af året bl.a. opleve Havnens Dag/Vild med vand, DM i Hornfisk, Motorcykelmuseets sæsonåbning, Store Cykeldag og Piratsejladser på Færgen IDA blot for at nævne nogle af dem.

Om lørdagen finder de handlende vej til erhvervshavnen, hvor du kan købe friske fisk, lokale råvarer og specialiteter samt blomster i de opstillede boder. Bemærk antallet af handlende og boder varierer efter sæson.

 

TIP: Vi anbefaler, at du anvender appen Naturlandet.dk, hvor der er gode forslag til fx kajak/kanoture og henvisning til andre vandaktiviteter fx kitesurfing på Bogø. Du finder den her