STRIKKEUDSTILLING 2021
DITTE LARSEN

OM DITTE LARSEN

Ditte åbnede for mange år siden en sommerbutik i Rødvig med bl.a. plantefarvet garn - heraf navnet: Sommerfuglen.

Senere åbnede Ditte butik i Holbergsgade, hvor jeg traf hende for første gang. Også denne butik blev kaldt Sommerfuglen, og det navn har i den grad bragt Ditte på strikkeverdenskortet. Hver gang jeg var i USA, spurgte folk altid om Sommerflugen (amerikansk udtale).

Sommerfuglen, dvs. Dittes æstetiske sans er i højsædet og alt stod præcis, hvor det stod, fordi det ikke kunne være anderledes - og sådan er det altid med Ditte.

Dittes stil er på den ene side enkel og på den anden som et overflødighedshorn. Senere, da butikken i Holbergsgade blev for lille, flyttede hun til Vandkunsten, hvor hun virkelig blomstrede, og indimellem manglede hun endnu mere plads. Det førte til at hun skabte flere, store udstillinger i Brøndsalen i Haveselskabets Have, hvor hun fik flere store tekstilkunstere til at komme, bl.a. Kaffe Fassett.

Efter mange år på Vandkunsten syntes Ditte, det var tid at sadle om, og hun solgte butikken.

Men at sidde på hænderne er ikke Ditte. Hun greb pindene (det havde der ikke været megen tid til i butiksårene) og fascineret af Hammershøi-brødrenes kunst og Isagers smukke garn, blev det til bogen: Hammershøi på pindene.

Men Ditte strikkede videre, og efter en tur til Skagen og en stor kærlighed til Anna Anchers billeder, lyset og farverne legede Ditte med farver i garn og Anna Anchers billeder.

Bogen, der blev resultatet af anstrengelserne er: Anna Ancher på pindene. Forlaget Turbine var i den grad åbne for, at det skulle blive en stor og meget smuk udgivelse. Det blev det, og den er da også nu er trykt i 3. oplag.


Vivian Høxbro